Sport

Одбојкаши преко Руса до полуфинала

Мушка одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Светског првенства у Италији, будући да је у Фиренци савладала Русију са 3:1 (28:26, 16:25, 25:21, 27:25).


Селекција Србије је јуче у првом колу четвртфиналне Групе П савладала Аргентину са 3:1.

Изабраници Игора Колаковића у суботу ће у полуфиналу играти против првопласиране екипе Групе С, у којој се такмиче Шпанија, Куба и Бугарска.

Почетак данашње утакмице припао је селекцији Русије, која је на први технички тајм-аут отишли са вођством од 8:7, а потом је имала и предност од 16:13.

Екипа Србије, међутим, стрпљиво је чекала своју шансу и дочекала је у завршници првог сета. Русима није била довољна ни предност од 23:21.

Успјели су српски одбојкаши прво да изједначе на 24:24, а затим у игри нерава да ријеше први сет у своју корист са 28:26.

Чињеница да су изгубили уводни дио меча као да је наљутила Русе, који су у другом сету повели са 9:6, а веома брзо „везали” још три поена за убједљивих 12:6.

То вођство руски одбојкаши без већих проблема успјели су да сачувају до краја сета и да стигну до изједначења.

Ако је у другом сету доминирала Русија, онда је почетак трећег дијела утакмице у потпуности припао Србији која је водила са 8:3, а касније и са 14:7.

Руси се нису предавали, па су добром игром у одбрани у завршници сета пришли на три поена заостатка - 23:20. Више од тога руски играчи нису могли, па је Србија завршила сет тријумфом од 25:21.

Селекција Русије добро је „отворила” четврти сет и на првом техничком тајм-ауту имала је предност од 8:5. У наставку су „орлови” успјели да стигну заостатак, па и да поведу са 16:14.

У завршници сета играло се поен за поен, а затим је Србије предвођена Иваном Миљковићем стекла два поена предности 21:19. Руси су то, међутим, брзо стигли, као и неколико минута касније када је било 23:21 за „орлове”.

Србија је до велике побједе ипак стигла у напетој завршници четвртог сета, када је блок „орлова” реализовао трећу меч лопту.

СРБИЈА: Ковачевић 15, Јанић 10, Петковић 1, Терзић, Станковић 6, Грбић 6, Никић 2, Рашић, Миљковић 26, Старовић, Подрашчанин 8, Росић.

РУСИЈА: Сивожелез, Полтавски 2, Хтеј 14, Гранкин 1, Бирјуков 1, Бережко 4, Макаров, Мусерски 14, Асташенков, Волков 6, Вербов, Михајлов 23.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog