Politika

Изетбеговић: Пружам руку Додику

САРАЈЕВО - Будући предсједник Републике Српске Милорад Додик имаће "пружену руку" новоизабраних чланова Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића и Жељка Комшића приликом рјешавања питањима од заједничког интереса, најавио је Изетбеговић.


Гостујући на Федералној телевизији, Изетбеговић је рекао да вјерује да је Додик рационалан политичар и да ''не треба пристајати на препуцавање''.


Говорећи о могућности коалиције између Странке демократске акције и Социјалдемократске партије БиХ, Комшић је рекао да је то ствар процјене и одлуке руководстава ових странака, али да су обје странке отворене према свима који желе да раде за добробит БиХ.

"Рано је за то, још је прашина у ваздуху. Ми смо и у својој кампањи говорили да СДП нема непријатеља и да свима пружамо руку да нешто направимо. Немојте само да се бројимо, па да власт подијелимо између себе... Дајте да се договоримо о основним стварима", рекао је Комшић.

Изетбеговић и Комшић изразили су оптимизам у вези са заједничким будућим радом у Предсједништву БиХ и размијенили међусобна извињења због предизборне реторике коју су користили у протеклом периоду.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog