Sport

Србија побиједила Аргенитину

ФИРЕНЦА – Мушка одбојкашка репрезентација Србије савладала је у Фиренци селекцију Аргентине са 3:1 (25:15, 21:25, 25:22, 25:18), у првој утакмици П четвртфиналне групе првенства свијета у Италији.


У преосталом сусрету Србија игра у уторак од 17 часова против Русије и уколико добије тај меч пласираће се у полуфинале.

Одбојкаши Србије дошли су на корак од полуфинала свјетског шампионата. Преостаје још меч са Русијом и уколико га добију „бијели орлови” ће се наћи међу четири најбоље репрезентације свијета.

Меч против младе селекције Аргентине почео је добро за Србију, али је већ у другом сету било доста грешака, па је противник изједначио.

Селектор Игор Колаковић је од првог минута на паркет послао најбољу поставу - Грбића на мјесту техничара, Миљковића у улози коректора, Бојана Јанића и Николу Ковачевића на позицијама примача, док су Марко Подрашчанин и Драган Станковић били главна узданица на мрежи.

Аргентина је представљала „тврд орах”, иако игра у доста подмлађеном саставу. Ипак, оно што су Јужноамериканци пружили у данашњој утакмици није било довољно за успјех над, објективно, много квалитетнијом репрезентацијом Србије.

Радује да су наши одбојкаши у завршници сетова играли веома сигурно, што сигурно охрабрује пред сутрашњу пресудну утакмицу против Русије.

У српском државном тиму одлично су играли капитен Никола Грбић и смечер Бојан Јанић, док је Иван Миљковић имао доста проблема да пробије чврст блок Аргентинаца. На блоку су такође веома добри били Станковић и Подрашчанин.

Пред око 1.200 гледалаца у дворани „Нелсон Мендела”, судили су Салваторе (САД) и Санти (Италија).

Србија: Ковачевић, Јанић, Петковић, Терзић, Станковић, Грбић, Никић, Миљковић, Старовић, Петровић, Подрашчанин, Росић.

Аргентина: Густињано, Крер, Бланко, Окампо, Уријатре, Шолтис, Конте, Кирога, Соле, Перјра, Де Кеко, Гонзалес.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog