Sport

УЕФА одобрила стадионе у Пољској и Украјини

МИНСК - Европска фудбалска организација потврдила је вечерас да ће свих осам предложених стадиона у Пољској и Украјини бити домаћини утакмица Европског првенства 2012. године, упркос сумњама да објекти неће бити спремни за такмичење.


"Сматрамо да је Украјина потпуно спремна да обави тај посао. Зато је извршна комисија одлучила да подијели завршницу такмичења подједнако на градове у Пољској и Украјини. Нећемо мијењати ништа од оригиналног плана", рекао је предсједник УЕФА Мишел Платини на конференцији за новинаре.

Украјина је била изложена ризику да изгуби дозволу за поједине стадионе, јер градња самих спортских објеката, путева, хотела и аеродорома много касни.

Извршна комисије УЕФА данас је потврдила да ће се утакмице играти на свих осам предложених стаидона - у Варшави, Вроцлаву, Гдањску и Познању у Пољској, те у Кијеву, Доњецку, Харкову и Љвову у Украјини.

У Кијеву ће се играти финале Европског првенства, а у Варшави прва утакмица овог такмичења.

УЕФА је раније негодовала због спорог извођења радова у Украјини, а Платини се жалио на "велике инфраструктурне проблеме". Он је у мају прошле године дао Доњецку, Љвову и Харкову рок од шест мјесеци да покажу значајан напредак.

Званичници европске куће фудбала чак су били најавили могућност да Пољска сама организује комплетно такмичење, уколико темпо градње објеката у Украјини не буде задовољавајући.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog