Društvo

Изложба радова дјеце са посебним потребама

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић отворио је данас хуманитарно-продајну изложбу дјечијих радова "Са грнчарским точком у нову будућност", која се у оквиру Међународне недјеље дјетета одржава у Музеју РС у Бањој Луци.


Касиповић је рекао да је Педагошка служба Музеја РС, која је организатор изложбе, направила одличан ангажман, јер су у питању ликовни радови дјеце са посебним потребама, која су штићеници неколико институција у РС.

"Министарство има намјеру и да у Музеју Семберије у Бијељини и Музеју Херцеговине у Требињу формира тимове који ће радити са овом дјецом, јер она заслужују наше поштовање", поручио је Касиповић.

Он је додао да је у предстојећем периоду, осим рада са дјецом са посебним потребама, неопходно да ресорно министарство унапређује и рад Дјечијег позоришта РС, али и позоришта за одрасле која се могу укључити у рад са дјецом.

Директор Музеја РС Нада Пувачић рекла је да ова установа већ пет година успјешно ради са дјецом са посебним потребама, а овогодишњом акцијом под називом "Ми то можемо", настојаће да, кроз креативне радионице и изложбу, повећа инклузивност ове дјеце у друштво њихових вршњака.

У реализацији радионица и изложбе учествовали су Завод за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић", Центар за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора, Центар "Заштити ме", Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима "Оникс", Дјечији дом "Рада Врањешевић" и ОШ "Доситеј Обрадовић" из Бање Луке.

Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog