Svijet

Вудворд критикује Обаму

ЛОНДОН - Познати амерички новинар Боб Вудворд изјавио је да амерички предсједник Барак Обама оставља на цједилу војнике и да све указује на то да нема довољно посвећености и "икс-фактора" за побиједу у рату у Авганистану.


Овако оштро мишљење је много израженија критика, јер не долази од "уобичајених" критичара предсједника већ од Вудворда, који је постао познат широј јавности, пошто је открио име предсједника Ричарда Никсона у афери "Вотергејт", док је написао и неколико књига о Џорџу Бушу и рату у Ираку.


Вудворд је за британски "Дејли телеграф" рекао да је "неутрална истрага суштински посао новинара".

Британски дневник истиче да ако неки писац може да има мишљење о рату у Авганистану, онда је то Вудворд.

Он је провео двије године припремајући своју нову књигу "Обамини ратови", интервјуишући прошле и садашње званичнике америчке администрације, познатије личности из Бијеле куће као и самог предсједника.

Књига је одмах по изласку посњтала бест селер и цитати из овог дијела су на насловнијм странама свих листова, углавном због Вудвордовог "вербалног ватромета" и "свадљиве дискусије о политици" међу званичницимна америчке администрације.

"Воља за побједом је `икс фактор` у многим стварима - политици, рату и новинарству. Може да значи пуно, јер као и у бројним такмичењима, психолошка димензија је веома важна, и то вам је нешто попут `да ми можемо`," рекао је Вудворд подсјећајући на Обамин слоган из предизборне предсједничке кампање из 2008. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog