Društvo

Агенција за превенцију корупције се зaхуктава половином идуће године

САРАЈЕВО - Агенција за превенцију корупције и координацију борбе против корупције БиХ требало би да почне са радом у пуном капацитету половином сљедеће године, најавио је в.д. директора Агенције Мијо Крешић.


Тренутно се обезбјеђују елементарни услови за рад Агенције - од обезбјеђивања смјештаја до израде правилника о раду и систематизације радних мјеста.


"Агенција је регистрована, просторије су нађене и већ се уређују. Директор Агенције за истраге и заштиту /СИПА/ Мирко Лујић предложио нам је да привремено будемо смјештени у згради Сипе у Лукавици што смо и прихватили, јер је Савјет министара БиХ одлучио да ова агенција буде смјештена у Источном Сарајеву", рекао је Крешић за федералну штампу.

Према његовим ријечима, Агенција је од Савјета министара БиХ тражила око 80.000 КМ до краја године, како би могла привремено да ангажује неколико запослених док буде донесен правилник.

"Потребно је да директора Агенције и његовог замјеника именује Парламентарна скупштина БиХ. Тешко је очекивати да то учини овај сазив државне власти", сматра Крешић.

Он је нагласио да ће Агенција, када заживи у пуном капацитету, имати до 50 људи, највише правника и економиста.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog