Politika

Ђукановић признао ''аутономију Санџака''

БЕОГРАД - Премијер Црне Горе и лидер владајућег ДПС-а Мило Ђукановић потписао је у предвечерје црногорског референдума, у марту 2006. године, споразум са Бошњачком странком Црне Горе који признаје аутономију Санџака - пишу београдске "Вечерње новости".


Увид у овај документ "Новости" су имале синоћ у Рожајама, а потписници "Санџак виде као мултиетничку, мултиконфесионалну и мултикултурну прекограничну регију, са транспарентном границом, која би била мост спајања а не зид раздвајања Србије и Црне Горе".

Споразум који ових дана "тресе" Црну Гору потписан је у Подгорици 23. марта прије четири године, а Бошњачка странка се обавезала да муслимани-Бошњаци, заузврат, дају свој глас независности Црне Горе - пише овај лист.

"Вечерње новости" наводе да је ових дана, када је истина о споразуму почела да продире у јавност, ДПС негирао потписивање овог документа, док је Бошњачка странка, осим потпредсједника Хазбије Калача, у свему дјеловала "смушено".

Послије изјаве Калача да подржава аутономију Санџака, са колегијума Управе полиције Црне Горе, одржаног у Рожајама, њему и његовим истомишљеницима припријећено је да су надзирани и да пазе шта раде, али је у четвртак увече Управа полиције демантовала да се ти дијелови саопштења односе на Бошњаке - наводе "Новости".

Неколико сати прије тога, предсједник Црне Горе Филип Вујановић изјавио је у Рожајама да је Санџак "архивирано питање".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog