Društvo

Акција ''Мрежа 2010'': Од вијагре до лабораторије за ''сканк''

Замјеник начелника Центра јавне безбједности Бања Лука, Жељко Домазет и начелник Одјељења за спречавање општег криминалитета, Недељко Лубура представили су на данашњој конференцији за новинаре резултате недавне полицијске акције ''Мрежа 2010''.


Како је господин Домазет прочитао из саопштења, у акцији под називом ''Мрежа 2010'', спроведеној почетком мјесеца фебруара 2010. године, на подручју ЦЈБ Бања Лука, припадници полиције лишили су слободе 11 лица, извршили претрес 46 стамбених, пословних објеката и путничких возила на подручју Бање Луке, Приједора, Градишке и Лакташа.

Том приликом су, набројао је замјеник ЦЈБ Бања Лука, пронашли и привремено одузели: 754 грама непознате прашкасте материје која личи на опојну дрогу ''спид''; 20 комада сјеменки биљке која по свом изгледу асоцира на индијску конопљу; 600 грама зелене биљне материје која подсјећа на марихуану; 336 комада таблета вијагре, циалиса и антдинта; 43,46 грама смеђег праха који личи на хероин; 1, 45 грама бијелог праха сличног кокаину; више мобилних телефона; 2 предмета која подсјећају на пластични експлозив; два пиштоља, једну пушку, а у акцији је пронађено и заплијењено и пет путничких возила.

Такође, на подручју бањолучког насеља Петрићевац је откривена лабораторија за производњу генетски модификоване холандске марихуане ''сканка'' (УВ лампе, клице, пелцери, земља и.тд.)
Сва лица су ухапшена и приведена, а затим пуштена на слободу након криминалистичке обраде док су лица са иницијалима П. С. (20) и Г.С.(40), оба из Бање Луке, предата у надлежност Окружног тужилаштва.

Расвијетљено је и 27 кривичних дјела из новембра и децембра прошле, као и јануара ове године, а због наведеног, слободе су лишена лица са иницијалима Д.П.(33), Р.К.(24), З.Б.(33), Д.П.(21) и С.Ш. (23), сви из Бање Луке.

Најсвјежија вијест, саопштена присутним новинарима је била да су десет минута након пљачке СТР ''Долчевита'' у Кордунашкој улици у бањолучком насељу Борик, која се збила јуче око 20 часова, легитимисана, и послије потезања пиштоља на службено лице, приведена два лица В.К.(21), и О.Ћ.(20), која су осумњичена за поменуту пљачку.

На крају је начелник Одјељења за спречавање општег криминалитета, Недељко Лубура, на захтјев новинара прокоментарисао безбједносну ситуацију у граду као ''задовољавајућу или чак шта више добру'', а о скоријим пљачкама банака, поште у насељу Врбања, возила ''Алфа секјуртија'', добили смо информације да су истраге у току.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog