Društvo

Бања Лука: Почела СМС наплата паркирања

БАЊА ЛУКА - Грађани Бање Луке од данас паркинг могу плаћати и посредством СМС поруке коју ће са уписаном регистрацијском ознаком возила слати на одговарајући кратки број у зависности од паркинг зоне. 


Цијене паркинга остају исте као и до сада, с тим да уз цијену паркинга грађани за сваку послату СМС поруку плаћају и 0,09 КМ. Једна порука вриједи за сат времена паркирања.

        Сат времена за прву зону кошта једну марку а грађани поруку шаљу на број 065 1101, док је за другу зону пола марке а поруку треба послати на број 065 1100. Цјелодневна карта у првој зони кошта пет марака а број за слање је 065 1105, док је у другој зони три марке а поруку треба слати на број 065 1103.

        Након успјешне трансакције корисник ће добити повратну СМС поруку на мобилни телефон са потврдом о плаћеном паркингу, коју требају сачувати као доказ о плаћању паркинг услуге. Десет минута прије истека времена плаћеног паркинга грађани ће примити СМС поруку уз обавијештење да вријеме паркирања истиче.

        Радници градског паркинга ће помоћу посебних уређаја контролисати да ли је паркинг плаћен и по потреби санкционисати неуредне платише.

        Ово је заједнички пројекат града Бања Лука и "М:тела", па ће за сада само М:тел - ови корисници моћи да користе ову услугу.

        Градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић и генерали директор "М:тела" Предраг Ћулибрк потписали су 17. новембра прошле године уговор о увођењу информациног система за наплату и контролу пакрирања посредством СМС порука на подручју Бање Луке у вриједности 99.455 КМ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog