Vijesti

Грмуша: Паркинг на јавним паркиралиштима у Бањој Луци у овом тренутку је потпуно бесплатан

"Коначно је објављена цијела одлука Уставног суда РС у мом предмету. Дефинитивно је сад јасно: не постоји било каква обавеза плаћања паркинга на јавним паркиралиштима у Бањој Луци. Ни по правилнику актуелног, нити по правилнику претходног градоначелника, написао је на друштвеној мрежи "Икс" одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука Милко Грмуша.

"Као што не постоји нити прекршајна казна због неплаћања паркинга. Ријечју, паркинг на јавним паркиралиштима у Бањој Луци у овом тренутку је потпуно бесплатан", каже Грмуша.

"Уставни суд је јасно навео, цитирам: „Скупштина Града Бања Лука није уредила питања која се тичу обављања комуналне дјелатности управљања јавним површинама за паркирање возила - јавна паркиралишта, у роковима и на начин како је то предвиђено важећим законским рјешењима у овој области“.


"Све што се тиче паркинга на јавним паркиралиштима у Бањој Луци од половине 2018. године јесте неуставно и незаконито. За то су одговорни Скупштина Града која није донијела потребне одлуке и два градоначелника који скупштини нису предложили ваљане одлуке" сматра Грмуша.

Грмуша на крају додаје да је "то једина истина, па коме мило коме криво".

 

Фото: Синиша Пашалић/Рингиер

Фронтал

Twitter
Anketa

Za kojeg kandidata za gradonačelnika Banjaluke ćete glasati?

Rezultati ankete
Blog