Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Imamo problem Nenade Stavendiću

Svi znamo ko je Nenad Stevandić. Lider partije Ujedinjena Srpska, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, ljekar specijalista i osvjedočeni patriota. I to ne obični patriota, već čovjek koji i kada spava jednim okom bdije nad Republikom Srpskom.

Dobro ikako spava, od tog silnog bdijenja. Valja sačuvati srpski entitet od Bošnjaka, Hrvata, štiftungovaca, sorošovaca, LGBT- ovaca i ostalog nevladinog sektora koje kontrolišu CIA, MI5, BND i ko zna ko.

I taman kad sam pomislio da je sve pod kontrolom pročitah nešto što me duboko uznemiri i poljulja moje povjerenje u gospodina Stevendića.

Pročitah biografiju Valentine Kecman, nove direktorice Aerodroma Banjaluka i kadra Ujedinjene Srpske.

Kao što rekoše mediji njezina biografija je „bogata i neobična“.

Gospođa Kecman je 2013. godine počela studirati u Americi na koledžu  Stillman u Alabami, da bi 2015. godine magistrirala na španskom privatnom University of Camilo Jose Cale u Madridu. Nakon toga je 2017. magistrirala diplomatiju i diplomatski protokol i na International School of Protocl and Diplomacy u Briselu, država Belgija. Onda je 2018. doktorirala diplomatiju i međunarodne odnose u Centre d’Etudes Diplomatiques et Stratégiques. Ta obrazovna ustanova je  specijalizovana za diplomatiju i visoko školovanje oficira. Gospođa Kecman je 2020. završila vještine pregovaranja u Evropskoj diplomatskoj Akademiji u Varšavi, a 2019. godine je dobila sertifikat žirija za inovacije u politici bečkog Instituta za inovacije u politici.

Idemo dalje.

Godine 2017. je pohađala Strukturiranje i usvajanje rezolucija Ujedinjenih nacija Instituta Ujedinjenih nacija za obuku i istraživanje, Ženeva, Švajcarska, gdje je 2016. i 2017. takođe pohađala Resurse i mirovne operacije, Međunarodnu krivičnu nadležnost, Resurse Ujedinjenih nacija i mirovne operacije, Uvod u reformu sektora sigurnosti, Protokol Ujedinjenih nacija, te Prekretnicu u mirovnim operacijama UN. Godine 2016. je slušala i Pravne reforme Evropske unije Centra za ustavne studije i demokratski razvoj, Bolonja, Italija. Te godine pohađala je i Multikulturalnu svijest, te Ljudska prava za mirovne misije i Osnovna ljudska prava pri Univerzitetu za mir, San Hose, Kostarika.

Ali to nije sve.

Od 2013. godine do 2021. godine novopečena direktorica Aerodroma Banjaluka je radila kao manadžerica Kensington Sport Academy, Dubaji, UEA od 2013. do 2016, generalna manadžerica BB Sport Academy od 2016. do 2021., Dubaji, UEA; direktorica TB Clinic, Doha, Katar od 2021. do 2023. godine.

Nećemo ulaziti u to kako je gospođa Kecman sve to ispostizavala, jel to nije važno za ovu priču, mnogo je važnije sljedeće.

Imajući u vidu s kim je gospođa Kecman radila, komunicirala i susretala se od 2013. do 2023. godine i na kakvim mjestima, ne mogu da se ne zapitam kolika je vjerovatnoća da bude zavrbovana od strane neke strane službe.

Gospodin Stevandić ima razvijenu bezbjednosnu kulturu i veoma dobro zna da nije teško čovjeka i čovječicu ubijediti da radi za strane službe. Sjetimo se onoga propalog „zakona o stranim agentima“ za koji je tako zdušno navijao i obrazloženja koja su taj zakon opravdavala.

Kada tako lako pridobiju nas nevladiniće u Republici Srpskoj, zamislite kako su tome podložne osobe koje se nađu izvan zemlje, prepušten sam sebi, bez porodice, prijatelja i novca.

Gospodin Stevandić poslednjih godina svuda vidi hibridni rat, specijalne operacije, tajne službe, strane agente i vjerujem da je i članicu svoje partije „provukao“ kroz sigurnosno sito i rešeto, ali opet tako je ljudski kada se ne vidite deblo u svom oku.

Brinem se, to je jače od mene.

 

Preuzeto sa blogger.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog