Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Ako je Milada Šukalo opasna za Republiku Srpsku, šta reći za Dževada Galijaševića?

Nekoliko dana prije izbora, Branka Kusmuk i RTRS, su u emisiji „Pečat“ 11. minuta posvetili liku i djelu Milade Šukalo, članici Partije demokratskog progresa, kandidatkinji za odbornika u Skupštini grada i bliskoj saradnici aktuelnog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

U tom prilogu iznesena je zabrinutost za političke namjere gospođe Šukalo s obzirom na članstvo u Stranci za BiH, ali najbolje da vam sve to citiram.

„Ne tako davno vatreno je slijedila radikalnu, nacionalističku i stranačku politiku ukidanja Republike Srpske, a sada bi da vedri i oblači u upravi najvećeg grada Republike Srpske. Njeni neposredni preci u posljednjem ratu bili su pripadnici tzv. Armije BiH, koja je nad srpskim narodom činila jezive zločine u Konjicu. Savjetnik, šef gradskog odsjeka, zamjenik šefa Gradskog štaba za vanredne situacije, zamalo i gradonačelnikov zamjenik – zvanično, a ne samo praktično. Sve je to Milada Šukalo, djevojački Buturović, rođena Konjičanka. Da li je uvidjela svoje ideološke greške ili je, ipak, uz pomoć zaštitnika, saradnika i partijskog kolege gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića samo neuspješno pokušala da prikrije vlastitu biografiju u sadašnjosti.“

Svaki pošten Srbin se zabrine nakon ovakvih riječi i zapita, šta se iza brda valja?

Tek ćemo se uvjeriti u namjere Milade Šukalo, ali neki dan ugledah prizor od kojeg mi se „zaledila“ krv u žilama.

Nakon poslednjeg ročišta, gdje se sudi Miloradu Dodiku, dok on drži konferenciju za medije u pozadini stoje advokati Nobilo, Petronijević i Bubić. Tu su i stranačka ekipa  Željka Cvijnović i Radovan Višković, a skroz desno sa njima stoji i  Dževad Galijašević, „ekspert za terorizam“.

Koja je funkcija Dževada Galijaševića u ovom suđenju nemam pojma, ali se nadam da nije u timu za odbranu, jer ako jeste Dodik je najebo.

Problem je mnogo ozbiljniji.

Džavad Galijašević koji stoji sa prvim safom SNSD-a i Republike Srpske je onomad bio član iste stranke kao i Milada Šukalo, Stranke za BiH koja je, kako Kusmukova kaže,  „slijedila radikalnu, nacionalističku i stranačku politiku ukidanja Republike Srpske“.

I ne samo da je bio član nego je bio njihov visoki funkcioner na lokalnom nivou, tačnije u Maglaju. Možete li da zamislite koliko je on morao da mrzi Republiku Srpsku da bi postao faca u toj stranci, mnogo više od Milade Šukalo.

Dodamo li tome i Galijaševićev ratni put, postavlja se pitanje koliko je bezbjedan predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a koliko Republika Srpska?

Apelujem na ekipu iz „Pečata“ Kusmuk, Veletić i ostali, da se pozabave istraživačkim novinarstvom i kažu nam da li je Galijašević opasan ili ne?

 

 

Preuzeto sa blogger.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog