Politika

Кличковић: Када би затребало био бих у првим редовима да подржим Додика

БАЊАЛУКА - Некадашњи предсједник Владе Републике Српске и члан СДС-а Гојко Кличковић изјавио је да је међу првима из властите странке отворено подржао предсједника РС Милорада Додика када је ријеч о вођењу националне политике, упркос томе што је лидер конкурентске политичке партије.


"Када би затребало, био бих у првим редовима да подржим Додика. Знам да због политике коју води трпи притиске, али не попушта. То се мора респектовати", рекао је Кличковић "Фокусу".

Он наводи да подржава Додикову политику која жели да докаже да је Република Српска чињеница око које нема никаквих двоумљења.

Кличковић истиче да се сарадња двије најјаче странке из Републике Српске, СНСД-а и СДС-а на нивоу БиХ показала као добар пут, али да би се могла оснажити.

"Зато би требало да буде снажнија, јер се у Сарајеву увијек морамо појављивати заједно. Ипак, мислим да би ту сарадњу требали пренијети и на републички ниво", сматра Кличковић.

Одгоравајући на питање шта очекује од Апелационог вијећа које одлучује о жалби Тужилаштва БиХ на првостепену пресуду којом је ослобођен одговорности за ратне злочине, Кличковић каже да Тужилаштво БиХ ништа није могло да докаже и да очекује да ће став Апелационог вијећа бити коректан.

"Имам повјерење у Суд БиХ, док је сасвим друга прича Тужилаштво БиХ, које је политичка експозитура политичких странака и лобија из иностранства. Мислим да би се одлука требала знати за око 15 дана, иако знам да су ствари већ јасне", рекао је Кличковић и додао да се првостепена одлука неће мијењати.

(Срна/Фронтал)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Koji vam je spomenik Tvrtku Prvom Kotromaniću ljepši, u Banjaluci ili u Sarajevu?

Rezultati ankete
Blog