Svijet

Погинула четири војника НАТО у Авганистану

КАБУЛ – Најмање два авганистанска полицајца су погинула у три узастопне експлозије у Кандахару, на југу Авганистана, док су четири војника НАТО изгубила живот у експлозијама на југу и у нападу талибанских побуњеника на истоку земље.


Гувернер Зелмај Ајуби је изјавио да су у Кандахару погинула два, а рањено 10 полицајаца, док су представници болнице саопштили да је погинуло четворо и рањено 17 људи.

Ајуби је казао да је мета прве експлозије била полицијска станица, а да су још двије бомбе експлодирале када су полицајци притекли у помоћ повријеђеним колегама, навео је АП.

Три војника НАТО погинула су на југу Авганистана у више експлозија, а још један је убијен у нападу талибанских побуњеника на истоку земље.

Тиме се број погинулих страних војника у Авганистану у првој недељи октобра попео на 11.

У септембру је погинуло 57 припадника НАТО.

Авганистанске и НАТО снаге убиле су једног од вођа талибана, познатог по имену Фарман, и још два побуњеника у провинцији Пактија, на истоку земље.

У дистрикту Каш Род, у западној провинцији Нимроз, јуче је из засједе нападнут полицијски конвој, а у сукобу који је услиједио убијено је пет талибана, три су рањена, а два заробљена.

У редовима полиције није било жртава.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog