Sport

Челсију дерби против Арсенала

ЛОНДОН – Дерби сусрет седмог кола енглеске Премијер лиге између Челсија и Арсенала заслужено је припао актуелном шампиону, који је славио резултатом 2:0 и учврстио вођство на табели.


На испуњеном „Стамфорд Бриџу” приказан је добар фудбал, своје прилике имао је и Арсенал, али је Челси показао да је тренутно најбоља енглеска екипа и головима Дрогбе у 39. и Алекса у 85. минуту стигао до вредног успеха.

Челси сада има четири бода предности над другопласираним Манчестер Ситијем, а пет више од најопаснијег ривала, Манчестер Јунајтеда, док је Арсенал задржао четврту позицију са седам бодова заостатка.

Велико изненађење приредио је Блекпул славећи као гост против Ливерпула (2:1), у мечу на којем је већ после првог полувремена имао вођство од 2:0 головима Адама у 29. из пенала и Варнија у 45. минуту.

Славни Ливерпул је тако наставио да са посртањима ове сезоне и све што је успио да уради до краја утакмице био је почасни гол Кирјакоса у 53. минута.

Након трећег првенственог пораза клуб са Енфилда налази се у зони испадања и већ сада заостаје 12 бодова за лидером на табели.

У преосталој утакмици Манчестер Сити је побједом од 2:1 над Њукаслом преуземо друго мјесто, а тај сусрет обележен је тешком повредом нападача гостију Хатема Бен Арфе, који је сломио ногу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog