Svijet

Британија: Влада подигла ниво опасности од тероризма

ЛОНДОН – Британска влада је са „опште” на „високу” подигла пријетњу од тероризма по њене држављане који путују у Француску и Њемачку, саопштио је Форин офис.


 

До промјене у ранијој препоруци британским држављанима дошло је послије данашњег упозорења Стејт департмента америчким држављанима који живе или путују у Европу о могућим терористичким нападима Ал Каиде и других група на старом континенту.

„Препорука за путовања у Француску и Њемачку је ажурирана. Попут других великих европских држава, тамо постоји висока пријетња од тероризма”, рекао је портпарол Форин офиса.

У препоруци британске владе претходно је упозоравано на „општу” пријетњу од тероризма, пренио је Ројтерс.

Из Форин офиса нису жељели да коментаришу зашто је дошло до измјене, наводећи да се препорука константно преиспитује и формира на основу низа извора.

Амерички и европски стручњаци за безбиједност данима изражавају забринутост да терористи планирају нападе у Европи на јавним мјестима, сличне терористичким нападима у Мумбају 2008. године.

Амерички обавјештајни званичници вјерују да иза планова о нападу на неколико европских градова стоји лидер Ал Каиде Осама бин Ладен.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog