Sport

Српски одбојкаши упорни до побједе над Кубом

Одбојкаши Србије побиједили су у Милану селекцију Кубе резултатом 3:1, по сетовима 16:25, 25:19, 25:22, 25:19 у првом мечу друге фазе на Свјетском првенству.


Репрезентација Србије лоше је почела меч, лако изгубила први сет, али је потом пронашла прави ритам, направила преокрет и освојила веома важне поене у Х групи.

Изабраници селектора Игора Колаковића су тако већ обезбиједили пласман у наредну рунду, па суботњи дуел са Мексиком неће имати резултатски значај.

Дуел Србија - Мексико на програму је у суботу од 17.00 часова, док се дан раније, у петак, од 21.00 састају Мексико и Куба.

Почетак је био лош, али је зато наставак, а посебно крај био упечатљив. Повела је Куба са 1:0 и у том првом сету наши репрезентативци као да нису били на терену дворане Медиоланум. Изабраници селектора Колаковића су много гријешили, па су Кубанци после само 19 минута игре ријешили први сет у своју корист резултатом 25:16.

Ни други сет није почео боље, али ипак, од средине сета Србија је заиграла много боље и успјела да изједначи. Оно што храбри је жеља и борбеност пулена Игора Колаковића, који нису посустајали ниједног тренутка. Управо та борбеност и воља су их и довели до веома важног тријумфа.

У трећем сету, такође, је било неизвјесно, а Србија је тек у завршници, прије свега одличном игром Ивана Миљковића и Николе Грбића, успјеле да дође до побједе у том периоду игре. Српски одбојкаши су први пут дошли до три поена предности при резултату 24:21, да би потом Миљковић, после 22 минута игре, реализовао другу сет лопту за преокрет и вођство од 2:1.

У четвртом сету одбојкаши Србије наставили су у истом ритму. После првог дијела у коме су екипе биле изједначене и у коме је виђена нова резултатска клацкалица - Куба је повела 7:3, Србија преокренула на 9:7, да би противник поново стигао до нове предности 14:12, али су 'Орлови' узвратили новим вођством од 17:15.

У завршници сета Србија је сјајном игром повећала предност на 21:17, после чега су изабраници селектора Колаковића меч мирно привели крају и након једног сата и 28 минута игре уписали веома важну побједу.

Најбољи играч сусрета био је Иван Миљковић са 19 поена, а сјајни су били и Никола Ковачевић и Бојан Јанић, са 17, односно 12 поена. Капитен фудбалске репрезентације Србије Дејан Станковић бодрио је у Милану српске одбојкаше у друштву Бразилца Маикона, саиграча из Интера.

Побједник Х групе у Милану играће у П групи, у Фиренци, против побједника М групе (Француска, Аргентина, Јапан) и другопласиране селекције из И групе (Русија, Египат, Шпанија).

Другопласирана селекција из Х групе играће у Q групи, у Фиренци, против побједника И групе (Русија, Египат, Шпанија) и против побједника Н групе

(Пољска, Бразил, Бугарска).

Србија: Ковачевић (17), Јанић (12), Петковић, Терзић, Станковић (5), Грбић (3), Никић, Рашић (1), Миљковић (19), Старовић, Подрашчанин (6), Росић.

Куба: Леон (10), Леал (10), Гутијерез, Камехо (7), Сепеда (6), Ортис, Бел, Симон (17), Хересуело (4), Меса, Дијас, Ернандес (11).

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog