Društvo

Svjetski dan čišćenja: Lactalis BH i Inmer i ove godine uz inicijativu Let’s Do It

Lactalisovi timovi i ove godine u akcijama čišćenja na Igmanu i u Gradačcu prikupili više od 1500 kg otpada (FOTO)

Ove godine, više od 50 zaposlenika okupilo se na planini Igman i jezeru Vidara kod Gradačca. Rezultat akcije je više od 1500 kg prikupljenog otpada.

Timovi Lactalis BH i Inmera i ove godine  pokazali su svoju predanost zaštiti i očuvanju životne sredine, te promociji odgovornosti prema prirodi, pridruživši se globalnoj volonterskoj akciji World Cleanup Day – Svjetskom danu čišćenja. Ove godine, više od 50 zaposlenika okupilo se na planini Igman i jezeru Vidara kod Gradačca. Rezultat akcije je više od 1500 kg prikupljenog otpada.

„Ovo nije prvi put da zaposlenici Lactalisa pokazuju veliko srce i brigu za lokalnu zajednicu. Lactalis u BiH prepoznaje svoju odgovornost prema zaštiti okoliša i održivim poslovnim praksama. Angažman Lactalisovih timova u akciji povodom Svjetskog dana čišćenja je jedan od konkretnih koraka koje kontinuirano poduzimamo u stvaranju čišće planete za buduće generacije. Ponosni smo na naše zaposlenike koji se uvijek rado odazivaju ovakvim akcijama, aktivno doprinoseći dobrobiti zajednice i čišćem okolišu”, istakla je Ina Škrbić, direktorica marketinga Lactalisa BH.

Akcija čišćenja realizovana je u okviru globalne inicijative Let’s Do It čiji je cilj čistija lokalna zajednica i čistija planeta kroz lokalne inicijative i akcije čišćenja, edukacije o upravljanju otpadom, podsticanje na odvajanja te recikliranja otpada i širenja svijesti važnosti očuvanja prirode. Kampanja povodom Svjetskog dana čišćenja, koja se ove godine u Bosni i Hercegovini vodi pod sloganom ”Trebaš razlog?“ ima za cilj potaknuti što veći broj pojedinaca i organizacija da se uključe, preuzmu svoj dio odgovornosti i napora za čistiju i zdraviju planetu. Akcijama čišćenja širom svijeta se ove godine želi potaći stanovništvo da razloge za čišćenje naše okoline mogu da vide svuda oko nas.

Timovi Lactalis BH i mljekare Inmer učestvovali su u akcijama i prethodnih godina, a prošle godine su obilježili Svjetski dan čišćenja cjelodnevnim akcijama na dvije lokacije u Bosni i Hercegovini – na Bjelašnici kod Sarajeva i oko jezera Vidara kod Gradačca, gdje su uz čišćenje realizovali i pošumljavanje.


Uskoro će se sva ambalaža Lactalisa moći reciklirati

Lactalis grupacija se obavezala da će do 2025. godine 100% ambalaže sadržavati informacije o upravljanju otpadom, kao i da će povećati količinu recikliranog materijala uključenog u ambalažu. U narednim godinama Lactalis će raditi na uvođenju ambalaže koja je 100% reciklabilna. Kao globalni lider u proizvodnji mliječnih proizvoda, Lactalis prepoznaje svoju odgovornost prema planeti i zajednici te aktivno radi na stvaranju pozitivnih promjena kroz održive prakse.

Proizvodi kompanije Lactalis BH proizvode se u mljekari Inmer u Gradačcu, od mlijeka koje se otkupljuje od 1.400 kooperanata – domaćih farmera. Kompanija Lactalis osnovana je prije 90 godina u Francuskoj a kod nas je poznata po svojim brendovima Dukat, Domaće blago, Président, Galbani, Stay Strong, Alpsko mleko i Parmalat koje proizvodi ili distribuira na tržištu Bosne i Hercegovine.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog