Društvo

Преминула Весна Ђурић, професорица Универзитета у Бањалуци

Редовна професорка Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци др Весна Ђурић преминула је данас након краће и тешке болести у 58. години.

Рођена је у Сарајеву 18. јуна 1966. године.

Проф. Ђурић је основне студије новинарства завршила на Факултету политичких наука Универзитета у Сарајеву 1991. године, на истом факултету је магистрирала 2005. на тему ,,Комуниколошки аспекти демонополизације медија у Републици Српској од 1996. до 2003.годинеˮ.

Три године касније на истом том факултету докторирала је на тему ,,Законске одредбе о слободи приступа информација и њихов утицај на истраживачко новинарство у Републици Српскојˮ.

На Универзитету у Бањој Луци бирана је у наставничка и сарадничка звања на ужој научној области Новинарство. Прије заснивања радног односа на Универзитету у Бањој Луци, од 1992. до 2000. године, радила је на Радио-телевизији Републике Српске на позицији новинара и уредника у информативно-политичкој редакцији, а од 2000. до 2007. године радила је као стручни сарадник за односе с јавношћу у Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Била је члан Удружења новинара Републике Српске и Друштва за односе с јавношћу Србије, као и Савјета за развој високог образовања и осигурање квалитета у периоду 2012–2016. Аутор је више књига и научних радова.

Проф. Весна Ђурић биће сахрањена 11. септембра 2024. године, у 14 часова, на Централном градском гробљу у Врбањи.

 

Фото: ФПНБЛ/УНИБЛ

Фронтал

Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog