Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Ipak, poželim neko pismo od Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava u Sarajevu

Ova priča je počela 12. februara 2024. godine, iako traje mnogo duže. Tog dana sam poslao mejl Institutu u kojem se tražio odgovore na četiri pitanja koja se tiču stradanja stanovnika Sarajeva tokom opsade grada od strane Vojske Republike Srpske u periodu od 1992. do 1995. godine.
Pozivajući se na Zakon o slobodi pristupa informacijama, tražio sam da mi ova javna ustanova dostavi informacije koje imaju sa datumom 12. februar. Da budem još precizniji, tražio sam da mi Insitutu dostavi 7 brojeva.


Ubrzo je stigo odgovor od Press službe Instituta sljedeće sadržine:
„Poštovani gospodine Puhalo,

Institut planira zvanično objaviti navedene podatke, o čemu ćete biti blagovremeno obaviješteni. Neobjavljene rezultate našeg istraživanja ne praktikujemo slati pojedincima.


S poštovanjem”


Onda sam poslao dopis Univerzitetu Sarajevo, u čijem sastavu se nalazi Institut, s molbom da mi oni dostave tražene informacije, tačnije tih 7 brojeva.
Ovo je odgovor koji sam dobio.

 

Pošto me drma kriza srednjih godina, a nisu mi interesantni tetovirenje, kurvanje i motori, obratim se Ombudsmanu BiH za pomoć.

Naravno, Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava u Sarajevu iskulira i instituciju Ombudsmana i ponovo pošalje neki glup odgvor koji ne bi pojeo ni “pas s maslom”.
Ja uložim žalbu i evo stigao mi odgovor od Ombudsmana, a on obećava.

Potom slijedi preporuka.

 

Sačekaćemo 30 dana da vidimo šta će direktor Instituta da odgovori i ako opet bude muljao idemo sa tužbom, jer nema zajebancije sa ljudima koje drma kriza srednjih godina.

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije (10.07.2024.)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog