Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

A Srbi odlaze

U prošloj školskoj godini, znači 2023.godine, 605 đaka iz osnovnih škola širom Republike Srpske nastavilo je školovanje u obrazovnim ustanovama u inostranstvu.

Braćo Srbi i sestre Srpkinje, to vam je tačno 20 odjeljenja po 30 đaka ili više od jedne cijele osnovne škole sa po dva odjeljenja od prvog do devetog razreda.

Da li se neko zabrinuo zbog toga? Nije.

Da li je neko imenovao krivce za to? Nije.

Da li je neko ponudio ostavku zbog toga? Nije.

Da li se neko pokušao da riješi ovaj problem? Nije.

Sada dolazimo do veoma važnih pitanja za vlasti Republike Srpske:

  1. Ko će raditi za jeftine pare, u vašim firmama, ako svi odu?
  2. Ko će okopavati vaše plantaže i brati šljive, ako svi odu?
  3. Ko će vam puniti budžet, ako svi odu?
  4. Ko će vraćati kredite koje dižete, ako svi odu?
  5. Ko će ratovati za vas, ako svi odu?

Odgovora nema, niti će ga biti.

Premijer Republike Srpske će reći da ga ništa ne pitamo on je svoje davno napravio, već ministre, koji ne rade svoj posao.

Ministri u Vladi Republike Srpske će reći da imaju strategije i planove i da rezultati ne mogu doći preko noći.

Predsjednik Republike Srpske će nam odbrusiti da on ne može sve da nas jebe i da moramo ponekad i sami da jebemo.

Srpska pravoslavna crkva će stado pozvati na molitvu i uvođenje vjeronauke u vrtiće i na fakultete.

Baštionik će tražiti da Narodna skupština Republike Srpske donese zakon o zabrani kontracepcije u entitetu, jer to nije u duhu pravoslavlja, tradicionalne porodice i to uništava naš identitet.

Veterani odbrambeno otadžbinskog rata će kazati da „Granica postoji“ i tražiti da se postave barikade na državnim i entitetskim granicama i niko ne pušta da izađe iz Republike Srpske, osim ako ne ide u Srbiju.

SNSD će tražiti da se zabrani rad nevladinih organizacija koje šire defetizam u našem društvu i na taj način tjeraju ljude iz Republike Srpske.

Mladi SNSD-a će pokrenuti kampanju pod nazivom „ne vadi ga bez potrebe, ne vraćaj ga bez časti“.

Ujedinjena Srpska će snimiti video spot eksplicitnog sadržaja u kojem će Srbi da je.. i ne vade, a ponosne Srpkinje rađaju Obiliće od 4,5 kg, dežmenkasti kao Stevandić.

Socijalistička partija će pozvati na ujedinjenje sa Srbijom ne bi li se na taj način zaustavio demografski sunovrat.

Gradonačelnik Banjaluke će donirati svoju spremu i na Instagramu pokrenuti nagradnu igru „Draško ne keca, al njegova su djeca“.

DEMOS će pozvati penzionere da daju svoj doprinos u podizanju nataliteta u Republici Srpskoj, dok nam Čubrilović sa plakata poručuje „Baz starca, nema udarca“.

DNS će besplatno ponuditi svoje apartmane na Jahorini svakom bračnom paru, a može i koalicionom partneru, koji odluči da na toj planini pokuša da „napravi“ dijete.

A što se tiče opozicije u Republici Srpskoj, ona traži da se upali svjetlo, nastavak vica znate.

A Srbi idu, umorni od ovolikog standarda, slobode, pravde i poštenja, s nadom da će barem njihova djeca živjeti kao ljudi, a ne kao konstitutivni.

 

Preuzeto sa blogger.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog