Zanimljivosti

Misteriozni monolit u pustinji Nevade – umjetnička instalacija ili...(VIDEO)

Visok, pravougaoni, reflektujući stub je tokom vikenda u pustinji u SAD prva uočila policija Las Vegasa. „Viđamo mnogo čudnih stvari… ali pogledajte ovo!“ objavila je policija na društvenim mrežama.

Neobična monolitna konstrukcija slična je onima koji su se pojavljivale u različitim delovima sveta tokom 2020. godine. Visoka, pravougaona struktura nalik reflektujućem spomeniku ili stubu primećena je u blizini Gas Pika, područja za planinarenje u pustinji Nevade, na sat vremena vožnje od Las Vegasa.


Na slikama koje je policija objavila na društvenim mrežama, izgleda se se monolit nalazi na neravnom terenu.

Monolit ima sličnosti sa onim iz 2001. godine: Odiseja u svemiru, film iz 1968. u režiji Stenlija Kjubrika. Impozantni crni monoliti stvoreni od strane nevidljive vanzemaljske vrste pojavljuju se u klasičnom filmu, koji je zasnovan na knjizi Artura Klarka.

Misterije monolita

Još jedan monolit se nedavno pojavio na vrhu brda u Velsu u martu 2024. godine. Posmatrači su rekli da je skulptura izgledala savršeno ravno, ali nije davala naznake ko je mogao da je postavi. Sličan metalni monolit pojavio se u pustinji u Juti, gde preovlađuju crvene stene.



Nešto kasnije monolit je primećen i u Rumuniji, pa u centralnoj Kaliforniji, kao i u čuvenoj ulici Fremont u centru Las Vegasa.

Reflektujući objekti slični onom koji se pojavio u Nevadi pojavili su se na različitim lokacijama širom sveta pre oko četiri godine, uključujući i jedan u pustinji Utah, u novembru 2020. godine. On je zbunio lokalne vlasti, a otkrio ga je pilot helikoptera koji ga je nadleteo.

Vlasti Las Vegasa iskoristile su svoje najnovije otkriće da podsete ljude koji pešače pustinjom Nevade da budu spremni za vruće vreme i da ostanu bezbedni.

 

Izvor: rts.rs

 

Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog