Vijesti

Novih 14 medalja Superior Taste Award u Podravkinoj kulinarskoj vitrini

Podravka, jedan od najznačajnijih prehrambenih divova u regiji, ponovila je veliki uspjeh na međunarodnom ocjenjivanju kvaliteta Superior Taste Award, najcjenjenije nagrade u segmentu prehrane u svijetu, dodavši u svoju policu sa nagradama novosvojenih 14 medalja za kvalitet i ukus proizvoda.

Otkako od 2008. godine učestvuje na ovom velikom takmičenju, Podravkini su se proizvodi okitili s ukupno 135 nagrada Superior Taste Award. 

Zvijezde među ovogodišnjim dobitnicima su Lino Lada Gold i Žito heljdin hljeb s orasima s tri STA zvjezdice i kristalnom nagradom za tri uzastopne nagrađivane godine. 

Takođe, po dvije zlatne zvjezdice osvojile su i zvijezde Podravkine kuhinje: Vegeta Natur specijal Azijska jela, Vegeta Natur specijal Meksička jela, Vegeta natur, Eva delikates sardine s ruzmarinom i morskom soli, Salut – sol sa smanjenom količinom natrijuma te Vatroslava – trajna ljuta kobasica. Uz njih, s jednom zlatnom zvjezdicom nagrađeni su Vegeta Natur tekući dodatak, Eva delikates sardine s crnim maslinama, Blaženka – trajna blaga kobasica, Vinka – trajna kobasica s vinom i Jeger – polutrajna blaga kobasica te Žito bezglutenski hljeb sa sjemenkama.    

Superior Taste Award nagrada je koju dodjeljuje International Taste & Quality Institute – iTQi sa sjedištem u Briselu, a za ovu prestižnu nagradu konkurišu kompanije iz više od 120 zemalja svijeta. Superior Taste Award medalje dodjeljuje žiri koji čini preko 200 članova iz više od 20 zemalja. Prestižne nagrade dodjeljuju se onim proizvodima koji uspješno prođu slijepa testiranja koja provodi žiri sastavljen od vrsnih svjetskih chefova i sommeliera, pri čemu među ostalim, osobitu važnost pridaju ocjeni ukusa, mirisa, teksture i izgleda proizvoda.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Koliko ste vi lično zadovoljni 2024. godinom?

Rezultati ankete
Blog