Vijesti

Dragan Đurić pred hapšenjem zbog poslovanja u RS?

BEOGRAD - Predsjednik fudbalskog kluba Partizan navodno bi trebalo da bude priveden na informativan razgovor zbog sumnjivih poslovanja u Republici Srpskoj. U Partizanu tvrde da su to budalaštine.

Predsjednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić je pod policijskom istragom i uskoro bi trebalo da bude priveden na informativni razgovor zbog navodno sumnjivih poslova u Republici Srpskoj i poslovnih veza s Miroslavom Miškovićem i Miloradom Dodikom, sazanje “Informer”.

List je dobio potvrdu iz vrha policije da se protiv Đurića vodi istraga, dok neki sarajevski mediji ističu da će suvlasnik kompanije “Zekstra” i predsjednik Partizana biti uhapšen.

Potpredsednik kluba iz Humske Branko Ružić odbacio je ove navode kao neozbiljne.

- Nemam komentar. Sadržaj pitanja sasvim jasno pokazuje intenciju koja nije nivo ozbiljnog i objektivnog informisanja niti dostojna mog odgovora – jasan je bio Ružić.

Doskorašnji član UO Partizana Dragoljub Vukadinović naveo je da bi rukovodstvo Partizana moralo da preduzme mjere samo u slučaju da protiv predsjednika kluba bude podignuta optužnica.

- Uvek sam za to da se niko ne optužuje unapred. Podržavam da istražni organi rade svoj posao, da se provjeri poslovanje za svakoga za koga se sumnja da nije radio po zakonima, pa makar mi bio i rođeni brat. Zato bi u Partizanu morali da preduzmu određene poteze, ali isključivo u slučaju da protiv Đurića bude podignuta optužnica. Ne znam šta će oni konkretno uraditi u ovom trenutku, jer sam pre pet-šest mjeseci podneo ostavku u UO – rekao je privrednik iz Gornjeg Milanovca, koji je otkrio razloge zbog kojih je napustio klub.

- Ispadanje Metalca u drugu ligu iskoristio sam kao povod da se posvetim svom klubu. Međutim, činjenica je da sam iz Partizana otišao zato što nisam bio zadovoljan kako se radilo u klubu, ne krijem to. Ostao sam sa svima prijatelj, ali dva-tri mjeseca nisam dolazio u Humsku – rekao je Dragoljub Vukadinović.

Milan Obućina, generalni sekretar JSD Partizan, strogo odvaja Đurićevu funkciju i privatan biznis.

- Iznenađen sam saznanjima da se protiv Đurića vodi istraga. To su ozbiljne stvari, ali je isto tako i privatan život. Nešto što nema veze s Partizanom i zbog toga bi sve ostalo bilo neumjesno da komentarišem – rekao je Obućina.

(Telegraf.rs/ Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog