Region

Prvi AI Weekend u Rovinj dovodi predstavnike globalnih kompanija TikTok, Meta i OpenAI

Europa je prva regija koja je predstavila sveobuhvatan pravni okvir za AI, poznatiji kao AI Act, stoga ne čudi činjenica kako će se na AI Weekendu raspravljati i o pravnim temama

Prvi AI Weekend, koji se održava od 19. do 22. septembra u Rovinju, dovest će najveća imena svjetske i regionalne AI scene, uključujući predstavnike kompanija TikTok, Meta i OpenAI. AI Weekend će poslovnoj zajednici prvenstveno donijeti odgovore na sva pitanja vezana uz utjecaj AI-a na biznis - od prednosti i nedostataka uvođenja umjetne inteligencije do toga kakve transformacije poslovanja kompanije mogu očekivati daljnjim razvojem umjetne inteligencije.

U Rovinj stiže Rodger Werkhoven, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka na području umjetne inteligencije i nezavisni kreativni direktor u OpenAI-u, kompaniji koja je zahvaljujući najpoznatijem alatu današnjice ChatGPT postala sinonim za umjetnu inteligenciju te transformirala način na koji radimo, učimo i pretražujemo internet.


Rodger Werkhoven

Werkhoven je svoju 30-godišnju karijeru započeo radom na generativnoj umjetnoj inteligenciji, a nakon toga postao je suosnivačem CollaborAitors AI-a, umjetničkog kolektiva koji je producirao prvi kratki animirani film generiran AI-om „Let's Be Friends“. Godine 2022. pridružio se timu OpenAI-a, pomažući u razumijevanju eksperimentalnog DALL•E modela, a kasnije i ChatGPT-a. Stoga ne propustite otkrit sve čari umjetne inteligencije i kako iskoristi njezin puni potencijal!

Brand koji razumije osjećaje kupaca

Mogu li kupci dijeliti emocije s brendom, poput radosti, ljutnje ili ljubavi? Što ako bi brend mogao razumjeti te emocije i voditi razgovor s empatijom, bez ljudske pomoći? Davor Bruketa, suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey i Ervin Jagetić, Product Director u Infobipu, odgovorit će na ta, ali i druga srodna pitanja te objasniti kako se isprepliću svijet brendiranja i tehnologije te kako njihova suradnja može odgovoriti na zahtjeve kupaca, stvarajući dublje i smislenije interakcije.


Davor Bruketa

Europa je prva regija koja je predstavila sveobuhvatan pravni okvir za AI, poznatiji kao AI Act, stoga ne čudi činjenica kako će se na AI Weekendu raspravljati i o pravnim temama. Kako će ovaj akt utjecati na kompanije, startup-ove i divove poput Tik Toka i Googlea, pričat će Łukasz Gabler, Public Policy and Government Relations Manager CEE, TikTok i Patrik Tovaryš, Public Policy Manager CEE, Meta. Doznajte čeka li AI svijetla budućnost u Europi, kako stručnjaci gledaju na doneseni AI Act i što rade po tom pitanju u kompanijama TikTok i Meta. 

Kako sačuvati vrijednost umjetne inteligencije? 

Dok se AI nastavlja razvijati, mnoge tvrtke strahuju od ulaganja u nju. Postoji li potreba za internim ulaganjem u AI, te koliko je ono neizvjesno?, Kako pripremiti AI sustave za budućnost? Na ta pitanja odgovorit će Gordan Kreković, CEO tvrtke Visage Technologie na svom predavanju o strategijama i održivosti umjetne inteligencije u svijetu brzog tehnološkog napretka.

Više na: ai.weekend.hr 

Twitter
Anketa

Da li će BiH postojati za 25 godina?

Rezultati ankete
Blog