Zanimljivosti

Prva takmičarka u istoriji “Potere” koja je sama osvojila pola miliona (VIDEO)

Profesorka književnosti i ljubiteljka kvizova, Sanja Pavlović, u ovonedjeljnoj epizodi samostalno je pobijedila tragača Žarka i osvojila 500.000 dinara (više od 4.000 evra).

Time se upisala na listu rekordera Potere, postavši prva žena kojoj je pošlo za rukom da potpuno sama osvoji ovoliki iznos, objavio je RTS.

Sanja Pavlović, diplomirani filolog komparatista i profesorka književnosti, nadala se da neće morati da odmjerava znanje sa tragačem Žarkom jer, kako sama kaže, previše dobro poznaje sve oblasti, a upravo on je dočekao u drugom dijelu kviza. Po prirodi neustrašiva, prihvatila je izazov i borila se za ponuđenu višu sumu i na oduševljenje gledalaca odnijela pobedu.

Na početku igre bilo je pomalo neizvjesno jer je Sanja na prvo pitanje pogrešno odgovorila, ali onda se desio preokret. Koncentracijom, brzinom i nizom tačnih odgovora, Sanja je osvojila i odbranila 500.000 dinara. U finalnoj igri je obezbijedila sebi toliku prednost nad tragačem da se odmah moglo reći da je stvar riješena.

Takmičarski tim su, osim Sanje, činili i Igor Stefanović, diplomirani inženjer zaštite na radu, Luka Vučković, psiholog, kao i najmlađi saigrač ekipe, Đorđe Knežević, učenik gimnazije. Iako se nadala finalnoj igri sa svojim timom, Sanja je ostala sama i uprkos tome osvojila nagradu.

Sanja se ovom pobjedom pridružuje rekorderima, ali i svim ženama koje pamtimo po uspjehu i nezaboravnim rezultatima u Poteri, poput Eme Avramović, Ive Brkić, Ljiljane Radulović Dimitrov, Jelene Dimić, Katarine Šoković i mnogih drugih. Njen uspjeh dokazuje da kvizovi nisu samo muška sfera interesovanja, a ona se nada da će podstaći i inspirisati druge žene da pokažu svoje znanje i dobro se zabave u igri sa dobro poznatim tragačima.

 

Izvor: rts.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog