Politika

Biografije novih ministara - Igor Vidović; Stevo Mirjanić

Izvršni odbor SNSD-a prihvatio je danas sastav i osnovna programska opredjeljenja nove vlade Republike Srpske, koje je predložila mandatar Željka Cvijanović. Iako je nova premijerka izjavila da će imena ministara objaviti na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, mediji su objavili izmjene u resorima. Donosimo biografije novog ministra ekonomskih odnosa i regionalne saradnje i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Igor Vidović, resor ekonomski odnosi i regionalna saradnje

Rođen 1975. godine u Banja Luci. Osnovnu i srednju Elektrotehničku školu završio je u Banja Luci. Elektrotehnički fakultet u Banjoj Luci završio je 2004. godine. Radio je na mjestu demonstratora na Katedri za elektroniku Elektrotehničkog fakulteta u Banja Luci duži niz godina i u Telekomunikacijama RS a.d. Banja Luka u Službi bilinga. Sada je zaposlen u Upravi za indirektno oporezivanje u Sektoru za informacione tehnologije na mjestu Administrator sistemskog softvera.

Za člana Upravnog odbora RTRS-a iz reda Hrvatskog naroda imenovan 02.06.2009. godine, na period od četiri godine.

Sada obavlja dužnost predsjedavajućeg Upravnog odbora.

U mandatu 2004. do 2008. godine obavljao je funkciju odbornika u skupštini grada Banja Luka. Predsjednik je savjeta MZ Lazarevo I, te predsjednik sportskog kluba za Jiu - Jitsu "Minotaur".

Oženjen, otac troje djece.

 

Stevo Mirjanić, resor poljoprivreda, šumarstvo i vodoprivreda

povezane vijesti:
 NOVI MINISTRI U VLADI RS

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog